Biografije

Nj.E. Žil Bešor Plug

Ambasador, Ambasada Kraljevine Holadnije u Srbiji, NATO kontakt ambasada

Žil Bešor Plug (1962) je stigao u Srbiju u avgustu 2019, a akreditive je predao Predsedniku Srbije u Septembru. Studirajući pravo na Erasmus Univerzitetu u Roterdamu, u prethodnom veku, Žil se pridružio Spoljnoj službi i bio je postavljen na niži rang službenika u Moskvi, Najrobiju i Damasku- povezujući faktor za ova tri grada je njihov geografski položaj na istoj geografskoj dužini (37°E). Između toga, radio je u ministarstvu u Hagu u odsecima za bezbednosnu politiku i evropske integracije. Takođe je služio kao privatni sekretar Nj.V. Kraljice i Nj.K.V. Princa Klausa od Holandije.

Nakon što je pobegao od 37 ° E proveo je tri godine kao ambasador u Abu Dabiju, Žil je bio i na poziciji direktora odeljenja za Severnu Afriku i Bliski Istok u ministarstvu u Hagu. Od 2015. do avgusta 2019. služio je kao ambasador Holadnije u Tel Avivu. Shodno tome, stekao je određeno iskustvo u oblasti rešavanja sukoba, društvenih promena, humanitarne pomoći, trgovine i investicija uglavnom u Istočnoj Evropi i Bliskom Istoku, ali ovi regioni imaju previše raznolikosti i previše perspektiva da bi diplomate mogle biti označene kao svojevrsni stručnjaci. Zaista, Žil nastavlja da uči o poslu jer smatra da je radoznalost neophodan kvalitet za diplomate.

Nikada nije prestajao da se oduševljava širokim spektrima društava u kojima je imao privilegiju da predstavlja Holandiju.

Žil je oženjen Luizom Visling, koja je nezamenjiv saveznik u njegovom poslu. Holandsko ministarstvo spoljnih poslova treba da smatra sebe srećnim jer su partneri šefova misija spremni da učestvuju u sveprisutnom, reprezentativnom radu diplomate: dobija dvoje po ceni jednog (što je zasigurno holandski kvalitet) . Par ima troje dece koja studiraju u Holandiji . Žil voli cigare, evropsku književnost, klasičnu muziku i svoj Dukati motor. Aktivno igra tenis i išao je na časove surfovanja da bi zadivio svoju decu - bezuspešno, nažalost.

Pratite nas na #BelgradeNATOWeek

Za više informacija

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.