Biografije

Laura K. Kuper

Laura Cooper

Zamenik pomoćnika ministra odbrane za Rusiju, Ukrajinu, Evroaziju, SAD

Laura Kuper je karijerni član Više izvršne službe. Odgovorna je za politiku koja se bavi Rusijom, Ukrajinom, Evroazijom ( Jermenija, Arzejbedžan, Belorusija, Gruzija i Moldavija) i Zapadnim Balkanom ( Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija), kao i za kontrolu konvencionalnog naoružanja.

G.Kuper je prethodno radila kao glavni direktor u Kancelariji pomoćnika ministra odbrane zaduženog za domaću odbranu i globalna sigurnosna pitanja, gde je bila odgovorna za politike koje se odnose na: osiguranje misija, odbrambeni kontinuitet operacija, zaštitu kritične infrastrukture, borbu protiv terorizma na nacionalnom nivou, globalnu antiterorističku politiku, i Savet guvernera. Prethodne funkcije u Kancelariji zamenika ministra odbrane uključivale su: Direktor kancelarije za strategiju, gde je sarađivala u izradi Četvorogodišnjeg pregleda odbrane 2010;  V.D. Direktor za Južnu Aziju; šef tima za Avganistan, pri Kancelariji za operacije stabilnosti.

Pre nego što se 2001. pridružila Ministarstvu odbrane, g. Kuper je bila službenik za planiranje politika u Kancelariji koordinanatora za kontraterorizam, pri Stejt departmentu. Takođe je bila niža saradnica u Karnegijevoj zadužbini za globalni mir.

G.Kuper je stekla zvanje magistra nauka iz oblasti spoljnje politike na Univerzitetu Džordžtaun, magistrirala je Strategiju nacionalnih resursa na Strukovnom koledžu oružanih snaga na Univerzitetu Nacionalne odbrane i diplomirala na Univerzitetu Nortvestern.

Pratite nas na #BelgradeNATOWeek

Za više informacija

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.