Biografije

Elizabet Brav

Elisabeth Braw

Gostujući saradnik, American Enterprise Institute – AEI, kolumnista za Financial Times, redovni saradnik Foreign Policy i Politico

Elizabet Brav je gostujući saradnik na Američkom preduzetničkom institutu (AEI), gde se njen rad fokusira na odvraćanje od novih oblika agresije, kao što su hibridne i pretnje sive zone, kao i ne-kinetičke operacije, uključujući operacije u sajber prostoru. Takođe je kolumnista za Foreign Policy, gde piše o nacionalnoj bezbednosti i globalizovanoj ekonomiji. Pre nego što se pridružila AEI, gđa. Brav je bila viši naučni saradnik na Royal United Services Instituta za bezbednosne i odbrambene nauke u Londonu, gde je osnovala projekat savremenog odvraćanja. Ona je takođe bila saradnik u Evropskoj liderskoj mreži, viši saradnik Atlantskog saveta i viši konsultant u Control Risks, globalnoj konsultantskoj firmi za procene rizika.

Gđa. Brav je počela svoju karijeru kao novinar švedskih štampanih medija, a o evropskim temama je, pored ostalih, izveštavala za Christian Science Monitor i  Newsweek. Njeni tekstovi se često objavljuju u velikom broju publikacija, uključujući Economist, Foreign Affairs, londonski The Times i The Wall Street Journal. Takođe je autor knige„Božiji špijuni: Štazijeva hladno-ratovska kampanja špijuniranja unutar crkve“ (Eerdmans, 2019).

Kao redovni govornik na evropskim i NATO konferencijama, g.Brau često gostuje na BBC radiju 4 i drugim međunarodnim medijima.

Gđa. Brauv je pohađala Univerzitet Hagen u Nemačkoj, gde je magistrirala političke nauke i nemačku literaturu. Osnovne akademske studije je završila na Univerzitetu Fridrih Šiler u Jeni, Nemačka.

Pratite nas na #BelgradeNATOWeek

Za više informacija

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.