Biografije

Karmen Romero

Zamenik Pomoćnika Generalnog sekretara za javnu diplomatiju, Odeljenje za javnu diplomatiju, NATO

Karmen Romero je imenovana za zamenicu pomoćnika generalnog sekretara NATO za javnu diplomatiju u oktobru 2016. godine. Priključila se NATO-u u maju 2004. kao zamenica portparola i šefica štampe i medija i na toj poziciji ostala 12 godina. Takođe je bila vršilac dužnosti portparola NATO i tokom rusko-gruzijskog rata, avgusta 2008. godine.

Pre toga, Karmen je imala dugu karijeru kao dopisnica za medjunarodno-političke teme za novinsku agenciju EFE sa sedištem u Ujedinjenim Nacijama, u Ženevi, Moskvi i Parizu, i izveštavala o događajima kao što su revolucija u Rumuniji, pad Berlinskog zida, rat u Čečeniji, kriza na Kosovu i NATO kampanja u bivšoj Jugoslaviji. Od 2001. do 2004. godine bila je dopisnik za odbranu i spoljne poslove za novinsku agenciju EFE za Evropsku uniju i NATO. Tokom ovog perioda takođe je bila i specijalni izaslanik za Irak i Avganistan.

Karmen je magistrirala novinarstvo i infromacione nauke na Univerzitetu informatičkih nauka Complutense u Madridu. Dobila nagradu za Mlade novinare od Međunarodne asocijacije za štampu u Madridu 1996. godine, za izveštaje o ratu u Čečeniji.

Pratite nas na #BelgradeNATOWeek

Za više informacija

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.