Biografije

Džon Kapelo

John Cappello

Šef operacija, Balkanska sigurnosna mreža, Nekadašnji ataše američkog vazduhoplovstva i vršilac dužnosti atašea odbrane u Beogradu/Srbija

Šef operacija, Balkanska sigurnosna mreža

Džon Kapelo je veteran sa 25 godina iskustva u vazduhoplovnim snagama Sjedinjenih Američkih Država, on je viši saradnik za vojna pitanja na FDD (Fondacija za odbranu demokratije), gde vodi vojni program, istražuje i objavljuje radove o sposobnostima Ruske hibridne vojne moći i informacionim operacijama sa fokusom na Balkan i Istočnu Evropu.

Zahvaljujući pilotskoj karijeri, kao i karijeri političkog oficira, Džon ima obimno iskustvo u Istočnoj Evropi i Izraelu. Njegovo poslednje nameštenje je bilo kao vojnog atašea vazduhoplovnih snaga SAD-a u američkoj ambasadi u Tel Avivu u Izraelu, gde je bio odgovoran za sva operativna, logistička i tehnička pitanja između Izraelskih i Američkih vazduhoplovnih snaga. Radio je kao vodeći analitičar u američkoj Protivraketnoj agenciji, kancelarija u Tel Avivu, gde je blisko sarađivao da Izraelskom protivraketnom organizacijom,  pružajući podršku za protivraketne programe-Gvozdena kupola, Davidova praćka i Strela. Džonovo iskustvo na Balkanu obuhvata rad kao vojni ataše vazduhoplovnih snaga SAD-a i ataše odbrane u Beogradu u Srbiji, i kao politički vojni oficir u Sedištu Evropske komande, u Štutgardu u Nemačkoj.

Pratite nas na #BelgradeNATOWeek

Za više informacija

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.